ФАБРИКОворот запущений!

У червні Глобальний погляд розпочав третій за рахунком суто молодіжний проєкт «Студія навиків «Фабрика проектів». Ну не можемо ми без молоді! Саме на них сподіваємося… Саме на них робимо ставку, як і наша «група підтримки», – Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні.


Уже 10 липня зустрічали в Херсоні представника Фонду Сергія Решетова з моніторинговим візитом. І, що приємно, отримали схвалення, настанови та корисні поради від нього.

А 13 липня була емоційна координаційна зустріч з потенційними «фабрикантами», які подали власні заявки на участь у проєкті (не мало, не багато, аж 34).


Людмила Абсава усім розкладала усе «по поличках»:

-         що за проєкт і за чиєї підтримки?

-         для чого і для кого?

-         як і де проходитиме та скільки триватиме?

-         чим закінчиться?

-         що дасть учасникам/учасницям проєкту і громаді м. Херсона?

Молоді люди «презентували» себе і визначалися з очікуваннями від проєкту. Декотрі вже мають певні навички проектного менеджменту та готові ідеї соціальних проєктів, а дехто – абсолютні новачки в проєктуванні (так, навіть, цікавше).

У результаті, сформована команда з 20 молодих активних «фабрикантів». Відтепер вони разом з нами і запрошеними тренерами простуватимуть спочатку в «цех інкубації», а після – в «цех акселерації». І, дуже на те сподіваємося, видадуть на-гора не менше 5 проєктів соціальної дії для нашої громади в «цеху продажу».


P.S. «Інкубація» нової генерації молодих херсонських активістів починається з тренінгу «Розробка ідеї та планування проекту». Бо, як висловився Гюстав Флобер: «Без ідеї не може бути нічого великого! А без великого не може бути нічого прекрасного!»!!!


*Проєкт реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Хмаринка ##