Результати незвичайної громадської «дегустації»?!

15 вересня 2018 року херсонці вдруге ласували цукерками, голосували фантами і казали СВОЄ СЛОВО на соціальному перформансі «Яка «Влада» та «Молодь» на смак?» (перше «смакування» було вчора). Сьогодні ми спілкувалися з громадою у парку «Херсонська фортеця», де проходив Фестиваль громадських ініціатив «UCRAZYans». 



Як і обіцяли, знайомимо учасників перформансів (а це немало-небагато, аж 289 містян), а також усіх зацікавлених з результатами незвичайної «дегустації».


«Смак ВЛАДИ», нажаль, для більшості херсонців виявився корумпованим (106) і безвідповідальним (78). Дехто «продегустував», що ВЛАДА прагне змін (40) і служить власному народові (7). Були й індивідуальні варіанти «смаку ВЛАДИ» (31), апетитні й не дуже, – активно працює з громадою, влада від Бога, орієнтована на власне збагачення, недостатньо патріотична, не знає, що робить, малоосвічена, байдужа, і, навіть, геноцид пенсіонерів та злочинна. 


«Смак МОЛОДІ» виявився обнадійливим для нас, організаторів перформансів. Більшості херсонців вона «смакувала» активною (130) і цілеспрямованою (66). Та знайшлися і такі мешканці, смакові рецептори яких підказали, що є МОЛОДЬ невизначена (69), а є байдужа (30). Власних варіантів «смаку МОЛОДІ» виявилося набагато менше, ніж у попереднього «об’єкта дегустації», усього 11. Як вам такі – смілива, неактивна, з неправильними життєвими пріоритетами, різна???


Нагадаємо, що це театралізоване громадське дійство на відкритому небі проводилося нашою організацією «Глобальний погляд» і молодіжною ініціативною групою «Точка» у рамах проекту «ProstirViews: молодіжна партисипація в громаді».


Проект підтримано Фондом громади Херсона «Захист» та проектом «Публічні діалоги – шлях до успішного самоврядування», який реалізується в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.


P.S. Запрошуємо активних і небайдужих херсонців на підсумковий захід у рамах проекту «ProstirViews: молодіжна партисипація в громаді» – FORUM ДУМОК: УЧАСТЬ МОЛОДІ В ГРОМАДОТВОРЕННІ (27 вересня 2018 р. об 11:00 у HUB WAY на Перекопській 151/4). Реєстрація за посиланням: https://goo.gl/forms/kHukEdShkv5Siip43 


Хмаринка ##