Workshop-и для «фабрикантів»


У «Фабрики проектів» та команди Глобального погляду були чудові РОБОЧІ вихідні! Дві мега-круті майстерні – «Як писати проєкти і отримувати гранти?» та «PR соціальних проєктів» – спеціально для «фабрикантів» від нашої професійної партнерки та подруги Вікторії Талашкевич. З Вікторією завжди захопливе навчання, змістовне проведення часу й особисте зростання.


Як завше, працювали у командах (бо нині тільки роботи можуть ефективно працювати поодинці). Так, на майстерні «Як писати проєкти і отримувати гранти?» команди сформувалися відповідно до відданого особистого «голосу» за певний запропонований проєкт; а на майстерні «PR соціальних проєктів» простіше – за порою року, у якій день народження «фабрикант(ки)а».  


Трохи незвичним було отримувати «шкідливі» поради від тренерки. Але це спрацювало – «фабриканти» усвідомили, як НЕ треба робити, щоб таки отримати грант, що люблять і чого абсолютно НЕ люблять донори. А ще попрактикувалися у застосуванні методи перевірки мети свого соціального проєкту з дуже веселою назвою «КОНЕЦ»:


К – конкретна;


О – осяжна;


Н – незалежна;


Е – екологічна;


Ц – ціннісна.


Стільки ж цікавого, практичного і працюючого було і на майстерні «PR соціальних проєктів». «Фабриканти» вчилися виражати ціле речення або й розповідь одним словом і слова обрали незвичні – встань-ка, посіпаки, біцикл. Пробували підбирати асоціації до гасел, висловлювань, прислів’їв  і зрозуміли чому це може бути корисним. На практиці «читання» дописів Глобального погляду з ФБ усвідомили, що, насправді, важливіше – не те, що ми говоримо, а те, як ми говоримо…


 


P.S. «Фабриканти» сильнішають) Та й проєкти вже НЕ за горами!


 


*Проєкт реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні

Хмаринка ##