Намотивували, замотивували, мотиви навели!

Як привернути увагу молодих людей до соціальних ініціатив? До того, що робити добрі справи для свого міста, – це добре? Як переконати їх у тому, що активничати для громади корисно не тільки громаді, а і їм особисто?


Команда Глобального погляду «вигадала» один з таких інструментів –мотиваційні сесії або «мотиванки» (ласкаво «мотиваночки») у рамах проєкту «Акселератор молодіжних ініціатив». Молодь, яка вже реалізувала громадські ініціативи (мотиватор(к)и), проводить мотиванки у шкільних та студентських осередках міста. Тобто ділиться цим досвідом, результатами й отриманими емоціями з такими ж, як вони. Використовується метод «рівний-рівному» (peer-topeer), який і спонукає небайдужих, потенційно рушійних молодих людей долучатися до проактивної ком’юніті міста.


Мотивували молодих херсон(ок)ців протягом вересня-жовтня цього року. Наші мотиватор(ки)и (а їх було четверо – 2 х 2) працювали у будь-яку погоду з невичерпним ентузіазмом (авжеж, по-молодецькому завзяті).


Загалом проведено 20 мотиваційних сесій, з них 11 – у вишах, коледжах, училищах Херсона, і 9 – для комісій та клубів Херсонського міського учнівського парламенту. Як же раділа команда Глобального погляду заповненим анкетам (метод «рівний–рівному» спрацьовував на «ура»). 


Так з яким результатом ми вийшли? Дякуючи нашим мотиватор(к)ам, результат перевершив усі наші сподівання – 82:0 на користь ініціативних молодих херсон(ок)ців (75 паперових анкет і 7 електронних). Охоплено мотиванками 449 осіб: хлопців – 167, дівчат – 282. Отже, змогли «зачепити» громадським активізмом 18% аудиторії і це good result!  


У команди Глобального погляду тепер найвідповідальніший крок – формування групи учасни(ць)ків. Буде нелегко, адже до проєктної групи можуть втрапити тільки 20 найініціативніших. І мотивація потенційних учасни(ць)ків – найголовніший критерій у цьому.



P.S. Ну що ж, Акселераторе, до справи! «Бери очі в руки» і обирай виважено!


*Проєкт реалізується за підтримки Європейського фонду за демократію (EED)

Хмаринка ##